Skip links

Corporate Sustainability

GREENEARTH Fonu, Sürdürülebilirliği Teşvik Topluluğudur. Birçok şehirde iklim kriziyle mücadele ve sürdürülebilirlik konularında etkinlikler düzenliyor. Ve bu konularda farkındalığın artmasını destekliyor. Sürdürülebilirlik Elçileri aracılığıyla iklim teknolojisi girişimcilerini, yatırımcılarını ve iş dünyasını bir araya getiriyor.

• Konu: Kurumsal Sürdürülebilirlik

• Tarih: 3 Eylül Pazar

• Saat: 13:00 – 17:00

• Etkinlik Dili: Türkçe

• Yer: Avcılar Belediyesi Uygulamalı Çözüm ve İnovasyon Merkezi

GREENEARTH Sürdürülebilirlil Elçisi:

Oktay Arslan, GREENEARTH İstanbul’un Sürdürülebilirlik Elçisidir. Kendisi uzun süre çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetici olarak aktif olarak yer aldı. Odak noktası kamu sektörü, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını kapsayan işbirlikçi projeler olmuştur. Son yıllarda şirketler arası sürdürülebilirlik girişimlerinde de yer aldı.

Moderatör:

Itır Erhart, toplumsal cinsiyet, katılım, sosyal girişimcilik, medya, toplumsal hareketler, sosyoloji, spor ve sanat alanlarında araştırma ilgisi ve deneyimi olan iletişim profesörüdür. Bir sosyal girişimci olarak Itır, aktif olarak yer alan bireyler, şirketler ve daha şeffaf, hesap verebilir ve sürdürülebilir STK’lar ve ekosistemlerden oluşan bir hareket yaratarak Türk ve Uluslararası STK’lar için kaynak yaratmayı hedefliyor. Güçlü ve sürdürülebilir topluluklar oluşturmada spor ve sanatın birleştirici gücüne inanıyor. AHRC tarafından finanse edilen “Oyun ve Gösteri Sanatları Sektöründe 5G’nin Potansiyelinin Keşfedilmesi” ve “Protesto Estetiği” projeleri ile British Council’ın “Türkiye’de Sosyal Girişimcilik” projesinin ortak araştırmacısı olarak görev yaptı. Ashoka Üyesi, Ashoka Türkiye, Inogar ve Bego Jeans TEGV Yönetim Kurulu Üyesidir. Tiyatro Kooperatifi, Sabancı Vakfı ve Yanındayız Derneği Mütevelli Heyeti ve Danışma Kurulu Üyesi.

http://www.ihtiyacharitasi.org https://adimadim.org

Konuşmacı:

Elif G. Reis: Temiz etiket üretimine tutkuyla bağlı biri ve baş denetçi olarak gıda teknolojisi alanına teknik uzmanlık getiriyorum. Doğal gıda katkı maddeleri alanında doktora derecesine giden ileri düzey çalışmam beni sektörde önde gelen bir lider haline getirdi. İş büyümesini teşvik eden ve mevzuata uygunluğu sağlayan olağanüstü denetim sonuçları ve öneriler üretmek için çeşitli ekiplerle aktif olarak işbirliği yapıyorum. Deneyimlerim boyunca çok sayıda yeni girişime mentorluk yaptım ve onları destekledim; bu da meslektaşlarım arasında profesyonel gelişimi teşvik etme tutkumu ortaya koydu. Kurucu ortak olarak, işimin her alanında mükemmelliğe olan bağlılığımla başkalarına ilham veren bir rol model olarak aday gösterildim.

https://instagram.com/foodhack.istanbul?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Konuşmacı.

Prof. Dr. Erol İnce, 2006-2007 ve 2010-2013 yılları arasında Kimya Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcılığı, 2011-2015 yılları arasında da İstanbul Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerini yapmıştır. Nisan 2015 tarihinden itibaren İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü, AB ve Uluslararası Projeler Ofisi Yönetim Kurulu Üyeliği, Patent Değerlendirme Kurul Başkanlığı, Mühendislik Fakültesi Fakülte Kurulu üyeliği, Üniversite-Sanayi İşbirliğinden Sorumlu Rektör Danışmanlığı, Nisan 2015 tarihinden itibaren 1513 TTO Projesinde Destek Programları Modül sorumluluğu ve 2017 yılından itibaren de 1513 TTO Proje Yürütücülüğü görevlerini 2018 yılı sonuna kadar sürdürmüştür. Bunun yanında, 2018 yılından bu yana Spor Bilimleri Fakültesi Fakülte Kurulu üyeliği ve Şubat 2019 – Kasım 2019 tarihleri arasında da Spor Bilimleri Fakültesi Vekil Dekanlık görevlerini yürütmüştür. Mayıs 2018 tarihinde İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın kuruluşunda Genel Sekreter olarak görev yapmış ve Temmuz 2018 tarihinden itibaren de Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Prof. Dr. Erol İnce’ nin alanında ulusal ve uluslararası endeksli dergilerde çok sayıda makalesi, tescilli patenti, BAP, TÜBİTAK ve İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) projeleri bulunmaktadır.

Konuşmacı:

Fatma Aktaş: Bitki hastalıklarının yapay zeka ve makine öğrenmesi destekli görüntü işleme uygulamasıyla tespitine yönelik gerçekleştirdiğim proje, EIT Food (Avrupa) tarafından düzenlenen EWA-Gıda ve Tarımda Değişim Yaratan Kadın Girişimci Programına seçilen 10 projeden biriydi. Yenilik ve Teknoloji Enstitüsü), Avrupa genelinde 5 ülkede yürütülmektedir. Bu programı başarıyla tamamladım. Daha sonra EIT Food Jumpstarter programına seçildim. Sosyal istihbarat destekli sulama sistemi. Ben de bu programı başarıyla tamamladım.

Leave a comment

fa-home
Home